JAAR TRAINING
(10 cursus dagen)

Binnen een jaar leer je alles over de dot-techniek, geniet je maandelijks van een hele dag creëren met gelijkgestemden en ervaar je hoe je dot voor dot dichter bij jezelf komt.

De jaartraining is een prachtig proces van zelfbewustwording, maandelijks een hele dag creëren vanuit je hart met een klein groepje cursisten. Dot voor dot kom je dichter bij jezelf, bij jouw kern. Of je het programma nou puur voor jouw eigen creatieve ontwikkeling volgt of om na voltooiing van de jaartraining je kennis met anderen te delen, is helemaal aan jou. Eén ding is zeker… deze bijzondere kunstvorm zal je leven verrijken.

Zo zal er tijdens deze jaartraining, bestaande uit 10 cursusdagen, aandacht besteed worden aan de basis van dotpainten, een stukje geschiedenis, hoe je dotpainten in kunt zetten om innerlijke rust te ervaren, de kracht van kleur en nog veel meer. Tijdens dit creatieve jaar zul je zien hoe je eigen werk zich steeds verder verfijnt en dat je jouw eigen unieke dot-stijl ontwikkelt.

Ik heb zelf ervaren hoeveel rust en plezier dotpainten teweeg brengt en dat wil ik graag met je delen. Wat doet dotpainten met je? Waar word je je bewust van tijdens het creatieproces? Welke mooie inzichten dienen zich aan? Samen maken we er een prachtige, kleurrijke ontdekkingsreis van!

Diverse Materialen & Technieken

Tijdens de training leer je hoe je de verf mengt en hoe je eventueel kristalelixers kan maken en toevoegen aan je verf. Je leert over kleuren-energie en wat dat met je doet en natuurlijk komen er diverse materialen aan bod, zoals houten mandala panelen, werken op canvas, steen en porselein. Daarnaast ga je ook kennis maken met verschillende dot art tools en zullen er gedurende de opleiding ook vernieuwde technieken beoefend worden.

In co-creatie

Het programma van de opleiding is zo ontworpen dat je zelf zult gaan ervaren wat dotpainten met je doet, wat het je brengt en hoe je de verschillende materialen ervaart. Daarnaast is er ruimte binnen de training om in co-creatie met jou, de deelnemer, in te gaan vullen. Wat wil jij graag leren? Je zult ervaren dat je tijdens dit jaar niet alleen een prachtige nieuwe techniek leert, maar ook een persoonlijke ontwikkeling doormaakt die je heel veel waardevols zal brengen.

Jouw kennis delen

In voorgaande jaren besteedde ik veel aandacht aan het creatief ondernemerschap, hoe je bijvoorbeeld workshops kan gaan geven of je kunstwerken verkopen. Aangezien het meerendeel van de cursisten echt komt voor de creatieve ervaring en persoonlijke ontwikkeling, heb ik besloten deze informatie uit het vaste programma te halen, zodat creativiteit en de belevenis van het dot proces de boventoon voeren tijdens de trainingsdagen. Besluit je na afronding van de jaartraining dat jij je kennis graag met anderen wilt delen, dan kun je een 1-op-1 coaching sessie aanvragen voor verdere persoonlijk begeleiding als daar behoefte aan is.

Trainingsprogramma

De jaartraining bestaat uit 10 cursusdagen die binnen één jaar plaatsvinden (zie kalender voor het overzicht). Deze dagen zijn inclusief het lesmateriaal, locatie, koffie, thee, water en versnaperingen. Breng wel graag je eigen lunch mee.

De trainingsdagen vinden plaats in mijn creatieve studio in Katwijk a/d Rijn op zondagen van 10.00-16.00 uur (inloop vanaf 9.45 uur). Tussen de trainingen door heb je alle gelegenheid om het geleerde in praktijk te brengen en te oefenen en sta je in contact met de Dotpaint Academy voor al je vragen.

Ook zul je een aantal huiswerk opdrachten mee krijgen, welke je verder zullen stimuleren en inspireren zodat jij het beste uit jezelf haalt en ontwikkelt tot een heuse dot artist!

De Dotpaint Academy Jaartraining heeft je veel te bieden:

 • 10 gevarieerde trainingsdagen vol creativiteit zodat jij de dot-techniek helemaal eigen maakt
 • creëren in verbinding met jezelf en samen met anderen
 • prachtig proces van zelfbewustwording en persoonlijke ontwikkeling door middel van creativiteit en kleur
 • toegang tot een besloten Dotpaint Academy whatsapp groep voor deelnemers waar je tussendoor vragen kunt stellen, informatie uitwisselen en met elkaar kunt afspreken en oefenen
 • 10% korting op de aanschaf van materialen uit de Dot Shop
 • gemakkelijk en overzichtelijk per cursusmaand betalen (of in één keer met een leuke korting!)
 • de jaartraining is ook geschikt voor mensen die nog nooit gedot hebben!

Dotpainting Academy

all inclusive trainingsdagen

€150

per maand

ONTVANG €50 KORTING*

*Betaal alle 10 cursusdagen in één keer voor aanvang van de eerste trainingsdag (betaal €1,450 i.p.v. €1,500)!
Zakelijke klanten bedragen + 21% btw.

GRATIS MATERIALENPAKKET

Deelnemers die zich vóór 19 januari 2023 aanmelden, ontvangen een gratis materialenpakket t.w.v. €100,-!

Schrijf je nu in voor Februari 2023!

In februari 2023 start er weer een nieuwe groep! Individuele aandacht staat voorop, daarom zijn er per groep maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil jij ook ervaren wat dotpainten met je doet en je ontwikkelen tot een heuse dot artist? Meld je vandaag nog aan via onderstaand contact formulier voordat deze cursus vol is!

Tip: Sommige werkgevers vergoeden de Jaartraining volledig uit de werknemer’s persoonsgebonden budget! Vraag op je werk naar de mogelijkheden. Dotpainten is een vorm van Mindfulness en brengt rust en evenwicht. Iets waar veel mensen juist in deze tijd grote behoefte aan hebben.

Voor vragen & opmerkingen, neem contact via info@dotpaint-academy.nl

  Mijn Verlangen

  Dotpainten brengt je weer terug bij jezelf, uit je hoofd en in je hart, je komt weer helemaal in het NU. Iets waar veel mensen naar verlangen en waar ik een ander graag bij ondersteun!

  Dotpainten is niet zomaar een kunstvorm, maar een kunstvorm welke rust en evenwicht teweeg kan brengen. Bewustwording en weer terugkomen bij je kern, bij jezelf! Dotpainten doet je alles om je heen vergeten. Uit je hoofd, en in je hart! Het moment van loslaten tijdens het proces van Dotpainten, wanneer gedachten en verwachtingen naar de achtergrond verdwijnen, creëert een opening en dan vindt er een diep luisteren naar je intuïtie plaats. Een diepe connectie met het ‘zelf’ waardoor je levensenergie weer lekker kan stromen en jij terugkomt in je flow.

  Ik heb zelf niet alleen het plezier van Dotpainten mogen ervaren, maar vooral ook de rust die het teweeg kan brengen in deze soms zo hectische wereld, waar alles zo ontzettend snel gaat. De behoefte aan innerlijke rust en zelfontplooiing is groot!

  Dotpainten is mindfulness. Het herhalende proces van dippen in de verf en dotten op je ondergrond heeft een meditatief effect op je hele wezen. Het helpt je te focussen en brengt je terug in het NU. Daarnaast is het ook een vorm van Art Therapie. Dotpainten spreekt aan op het creërende vermogen, welke in ieder mens aanwezig is. Je komt innerlijk in ‘beweging’ door het creatieve proces van het werken met verschillende kleuren en de unieke vormen die je creëert. Zo kom je terug bij jezelf, bij je kern.

  Mijn grootste verlangen is om jou te inspireren en (weer) in contact te brengen met je hart, thuiskomen bij jezelf, door middel van dotpainten. Ik laat je graag de helende kracht van kleur en creativiteit ervaren en wat dit innerlijk met je doet.

  ©2023 dotpaint-academy.nl lovingly designed & maintained by Plush Global Media

  Contact

  Voor meer informatie & vragen, stuur een mailtje!

  Sending

  Log in with your credentials

  Forgot your details?