JAAR TRAINING
(10 cursus dagen)

Binnen een jaar tijd leer je alles over de dot-techniek, geniet je maandelijks van een hele dag creëren met gelijkgestemden en kom je dot voor dot dichter bij jezelf.

De jaartraining is een prachtig proces van zelfbewustwording, maandelijks een hele dag creëren vanuit je hart met een klein groepje cursisten. Dot voor dot kom je dichter bij jezelf, bij jouw kern. Of je het programma nou puur voor jouw eigen creatieve ontwikkeling volgt of om na voltooiing van de jaartraining je kennis met anderen te delen, is helemaal aan jou. Eén ding is zeker… deze bijzondere kunstvorm zal je leven verrijken.

Zo zal er tijdens deze jaartraining, bestaande uit 10 cursusdagen, aandacht besteed worden aan de basis van dotpainten, een stukje geschiedenis, hoe je dotpainten in kunt zetten om innerlijke rust te ervaren, de kracht van kleur en nog veel meer. Tijdens dit creatieve jaar zul je zien hoe je eigen werk zich steeds verder verfijnt en dat je jouw eigen unieke dot-stijl ontwikkelt. Ik heb zelf ervaren hoeveel rust en plezier dotpainten teweeg brengt en dat wil ik graag met anderen delen. Deze creatieve cursus is voor jou als:

 • Je de kunstenaar in jezelf wilt ontwaken
 • Je een manier zoekt om te ontspannen
 • Je tijd en ruimte voor jezelf wilt creëren
 • Je jouw intuïtie wilt versterken
 • Je hoofd leger en stiller wilt maken
 • Je persoonlijke bewustwording wilt vergroten
 • Je de magie in jezelf wilt omarmen

Samen maken we er een prachtige, kleurrijke ontdekkingsreis van!

Diverse Materialen & Technieken

Tijdens de training leer je hoe je de verf mengt en hoe je eventueel kristalelixers kan maken en toevoegen aan je verf. Je leert over kleuren-energie en wat dat met je doet en natuurlijk komen er diverse materialen aan bod, zoals houten mandala panelen, werken op canvas, steen en porselein. Daarnaast ga je ook kennis maken met verschillende dot art tools en zullen er gedurende de opleiding ook vernieuwde technieken beoefend worden.

Jouw ontwikkelreis

Het programma van de opleiding is zo ontworpen dat je zelf zult gaan ervaren wat dotpainten met je doet en hoe je de verschillende materialen ervaart. Dit is voor iedereen anders. De één heeft al heel veel dot-ervaring en de andere heeft nog nooit een stip gezet. Het mooie is dat dat dus helemaal niks uitmaakt. Verschillende cursisten doen de cursus zelfs een tweede keer, want het persoonlijke proces staat centraal. Jouw creativiteit ontwikkelen en de verbinding met jezelf en je intuïtie versterken. Persoonlijke aandacht staat voorop, daarom werk ik met kleinere groepen. Daarnaast leer je ook zoveel moois van elkaar.

Jouw kennis delen

In voorgaande jaren besteedde ik veel aandacht aan het creatief ondernemerschap, hoe je bijvoorbeeld workshops kan gaan geven of je kunstwerken verkopen. Aangezien het meerendeel van de cursisten echt komt voor de creatieve ervaring en persoonlijke ontwikkeling, heb ik besloten deze informatie uit het vaste programma te halen, zodat creativiteit en de belevenis van het dot proces de boventoon voeren tijdens de trainingsdagen. Besluit je na afronding van de jaartraining dat jij je kennis graag met anderen wilt delen, dan kun je een 1-op-1 coaching sessie aanvragen voor verdere persoonlijk begeleiding als daar behoefte aan is.

Trainingsprogramma

De jaartraining bestaat uit 10 cursusdagen die binnen één jaar plaatsvinden (zie kalender voor het overzicht). Deze dagen zijn inclusief het lesmateriaal, locatie, koffie, thee, water en lekkers. Je brengt zelf een lunchpakketje mee.

De trainingsdagen zullen plaatsvinden in mijn studio in Sassenheim! In de weken tussen de lessen in heb je alle gelegenheid om het geleerde in praktijk te brengen en te oefenen en sta je in contact met de Dotpaint Academy voor al je vragen via een besloten Whatsapp groep.

Ook zul je een aantal huiswerk opdrachten mee krijgen, welke je verder zullen stimuleren en inspireren zodat jij het beste uit jezelf haalt en ontwikkelt tot een heuse dot artist!

De Dotpaint Academy Jaartraining heeft je veel te bieden:

 • 10 gevarieerde trainingsdagen vol creativiteit zodat jij de dot-techniek helemaal eigen maakt
 • creëren in verbinding met jezelf en samen met anderen
 • prachtig proces van zelfbewustwording en persoonlijke ontwikkeling door middel van creativiteit en kleur
 • toegang tot een besloten Dotpaint Academy whatsapp groep voor deelnemers waar je tussendoor vragen kunt stellen, informatie uitwisselen en met elkaar kunt afspreken en oefenen
 • 10% korting op de aanschaf van materialen uit de Dot Shop (excl. Pentart producten)
 • gemakkelijk en overzichtelijk per cursusmaand betalen (of in één keer met een leuke korting!)
 • de jaartraining is ook geschikt voor mensen die nog nooit gedot hebben!

Dotpaint Academy

10 creatieve trainingsdagen

€165

per maand / cursusdag

ONTVANG €100 KORTING*

*Betaal alle 10 cursusdagen in één keer (totaal €1,550 i.p.v. €1,650)!
Zakelijke klanten: cursusgeld + 21% btw.

GRATIS DOT ART STARTERSPAKKET**

**Deelnemers die zich vóór 30 juni 2024 aanmelden
ontvangen het 'dot art starterspakket' t.w.v. €65.00
gratis bij aanvang van de eerste cursusdag

Ontwaak de kunstenaar in jezelf!
Volgende Jaartraining groep start september 2024!

Wil jij ook maandelijks een hele dag creëren en ervaren wat dotpainten met jou doet? Dat kan! Schrijf je nu in voor de extra groep die donderdag 12 september van start gaat (editie #9)! Beperkte beschikbaarheid maximaal 7 deelnemers. De groep die zondag 15 september start is VOL. Deelnemers die zich vóór 30 juni 2024 aanmelden, ontvangen het ‘dot art starterspakket’ (t.w.v. €65 euro) gratis bij aanvang van de eerste cursusdag. Hier zit alles in wat je nodig hebt qua tools en oefenmateriaal voor thuis. Elke les ontvang je nieuwe materialen die bij het thema van die cursusdag horen. 

Tip: Sommige werkgevers vergoeden de Jaartraining volledig uit de werknemer’s persoonsgebonden budget (persoonlijke ontwikkeling en/of mindfulness)! Vraag op je werk naar de mogelijkheden.

Voor vragen & opmerkingen, neem contact via info@dotpaint-academy.nl

  Mijn Verlangen

  Dotpainten brengt je weer terug bij jezelf, uit je hoofd en in je hart, je komt weer helemaal in het NU. Iets waar veel mensen naar verlangen en waar ik een ander graag bij ondersteun!

  Dotpainten is niet zomaar een kunstvorm, maar een activiteit die rust en evenwicht teweeg brengt. Dot voor dot kom je dichter bij jezelf! Je komt los van de tijd en vergeet alles om je heen. Uit je hoofd en in je hart!  Je gedachten en verwachtingen verdwijnen naar de achtergrond waardoor er een soort opening plaatsvindt zodat je weer in contact komt met je intuïtie. Door deze diepe verbinding met jezelf kan je energie weer heerlijk stromen en kun je meebewegen op jouw natuurlijke flow.

  Ik heb zelf niet alleen het plezier van dotpainten mogen ervaren, maar vooral ook de rust die het teweeg brengt in deze soms zo hectische wereld. Het helpt mij te onthaasten en naar binnen te keren en de verbinding met mezelf te herstellen en het voelt magisch om uit het niks iets te creëren!

  Dotpainten is ook een soort vorm van mindfulness. Het herhalende proces van dippen in de verf en dotten op je ondergrond heeft een meditatief effect op je hele wezen. Het helpt je te focussen en brengt je terug in het NU. Dotpainten spreekt aan op het creërende vermogen, welke in ieder mens aanwezig is. Je komt innerlijk in ‘beweging’ door het creatieve proces van het werken met je handen, kleuren en de unieke vormen die je creëert. Zo kom je terug bij jezelf, bij je kern.

  Mijn grootste verlangen is om jou weer in verbinding te brengen met je hart, thuiskomen bij jezelf. Ik laat je graag de helende kracht van kleur en creativiteit ervaren en wat dit innerlijk met je doet.

  ©2024 dotpaint-academy.nl lovingly maintained by Plush Global Media

  Contact

  Voor meer informatie & vragen, stuur een mailtje!

  Wordt verstuurd

  Login met je gegevens

  Je gegevens vergeten?